Takaisin etusivulle

Tallihuoneen ilmoitustaulu
Tallivihko on Freebokin mukana harmiksemme siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Hoitotarinat löytyvät onneksi yhä hevosten omilta sivuilta. Uudet tarinat voi lähettää sähköpostitse [email protected] kunnes saan ostettua uuden vihkosen.Hoitajat
Uppe hoitaa Viljoa (kaappi).
Vivika hoitaa Ellaa (kaappi)

Hoitajille ja muulle väelle, joiden sähköpostiosoitteet onnistuin löytämään, laitoin viestiä tallin heräämisestä. He, joista en kuule tässä parin kuukauden aikana, muuttuvat hevosten rapsuttelijoiksi ja säilyvät näin Rouhiksen arjessa.
Jannika hoitaa Miksua (kaappi)
Kemiina hoitaa Valtteria (kaappi)
Julia hoitaa Mallaa (kaappi)
Noka hoitaa Minniä (kaappi)
Krisse hoitaa Kallea, Simoa ja Stadia (kaappi)
Aava hoitaa Mirellaa (kaappi)

Haluaisitko rentoutua oman hoitohevosen kanssa? Lue ohjeet alta.

Tallityöntekijät
Tiina & Alec ovat jo osa tallin vakikalustoa. Voit lukea lisää heistä tallin infosta. Haluaisitko sinä olla apuna pyörittämässä Rouhimäen arkea? Lue ohjeet alta.

mmango on viikonlopputallityöntekijä; projektihevosina Taavo ja Stadi (kaappi)
Anni valmentaa Viljoa (kaappi)


Anne suosittelee...
Ratsastuskoulu Golden Horse     &     Piilovuoren Talli     &     Runoranta     &     Lyytikkälän tila    &     Ratsutalli Pakkopulla     &     Jukola     &     Trullinummi     &     Riikinneva     &     Katriinan talli

Tarinatapahtumia
VPA - tapahtumakalenteri
Pikkulinnun talli     &     Hukkapuro     &     Kisatalli Mango    &     Metsälammen Ratsutalli

Hevosten syntymäpäivät
1.1. Malla - 19.1. Viljo - 19.2. Ratina - 23.4. Miksu - 13.5. Stadi
8.5. Kalle - 6.6. Ella - 6.7. Valtteri - 11.7. Mirella - 30.7. Taavo
19.8. Simo - 20.11. Minni

Pitäähän tallin nelijalkaisten hörisijöidenkin synttäreitä välillä juhlia. Näin ollen on Anne tehnyt lupauksen asianomaisten läsnäollessa, että joko hän tai hevosen hoitaja (tai toinen halukas rouhislainen), värkkää synttäriheposelle jotain erittäin maukasta aamuruokinnan ratoksi.


Tiedotuksia (esim. eläinlääkäreiden tai kengittäjien käynnit)
Kevättä ja karvanlähtöä ilmassa! Kuivaalla säällä on hyvä puunata hoitohevoset harjauspuomeilla niin irtokarvat pölisevät ulkosalla.Puuttuuko tallista mielestäsi jotain? Vai tuliko mieleesi jotain parannettavaa? Kerro ehdotuksistasi tallin vieraskirjassa!

 

           Tallikäytävän turinointia


Tallihuoneessa on pehmoinen sohva, kaappeja rouhislaisille, jääkaappi, mikro, kahvinkeitin, pari keittiötasoa sekä ruokapöytä. Puhumattakaan hyllyistä, jotka notkuvat hevoslehtiä ja kirjoja. Tänne ovat toki tervetulleita viettämään aikaa myös tallin ulkopuoliset vierailijat.

Mikroa sekä kahvinkeitintä saa käyttää vapaasti kunhan muistaa siivota jälkensä. Omat eväät voi laittaa jääkaappiin nimilapun kera. Emmehän halua, että eväät menevät vääriin suihin?


 

Hoitajan tehtävät
Hoitajien askareisiin kuuluvat hoitohevosen harjaus & paijailu, karsinan siivous, varusteiden ja harjojen putsaus, liikutus, tarhaaminen, muiden auttaminen ja hoidokin haavoista yms. ilmoittaminen.

Jos luppoaikaa jää voi keittää kahvia, tyhjentää roskiksen, lakaista tallin käytävät, kantaa omille paikoilleen toimettomat harjakopat tai paijailla hoitohevosta hieman lisää...

Hoitajan tulee liikuttaa hoidokkiaan vain Annen ohjeistuksen mukaan, jota saa aina hoitotarinoiden kommenteissa. Varsinkin nuorikoiden tai hieman kokemattomampien hoitajien kohdalla on hyvä edetä rauhallisesti.

Hoitajaksi? Laita sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai kysy vieraskirjassa. Kerrothan itsestäsi sekä kokemuksestasi.

Toivomme hoitajiltamme puhdasta maalaisjärkeä (ettei heti ensimmäisellä hoitokerralla hypätä hoidokin selkään ratsastamaan estetreeniä) ja iloista mieltä. Opastan hoitamisessa aina kertomuksen jälkeisessä kommentissa (milloin hoitaja voi nousta hevosen selkään, mitä seuraavaksi jne.). Edetään hoitajan sekä hevosen omilla ehdoilla.

Kilpailemisesta ja ulkopuolisten tallien tapahtumista voidaan keskustella tapauskohtaisesti. Eli eivät ole laisinkaan poissuljettuja!

Tallityöntekijän tehtävät
Tallityöntekijä eroaa hoitajasta pohjimmiltaan siinä, että hänen tehtävänsä tallilla keskittyvät koko talliin ja kaikkiin sen asukkaisiin. Heillä ei ole vakiohevosta hoidettavana, mutta saattavat joskus kuulla pyynnön Annelta hoitaa tai ratsastaa erinnäisiä hevosia.

Yleisiin tehtäviin kuuluvat: hevosten tarhaus ja loimitus, ruokinnat, talli-alueen yleinen kunnossapito sekä pyydettyjen hevosten hoitotoimenpiteet tai ratsastus.

Tallityöntekijäksi? Laita reippaasti sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai kysy vieraskirjassa. Muistathan kertoa itsestäsi sekä tallikokemuksestasi.

Maalaisjärkeä toivotaan niin tallityöntekijöiltä kuin hoitajiltakin. Tiinalta sekä Alecilta voi aina kysyä neuvoja, jos heihin sattuu tallilla törmäämään, ja toki Anneltakin! Perustiedot ja taidot on hyvä olla hallussa tallityöntekijäksi ryhtyessä - kaikesta epäselvästä kannattaa ja pitääkin kysyä. Työntekijät saavat liikuttaa hevosia itsenäisesti vain Annen pyynnöstä, mutta ovat tottakai sydämellisesti tervetulleita osallistumaan tallin tapahtumiin (ilmoitathan ratsutoiveen)!

Ohjeita
Tallilla käynneistä rustataan tallivihkoon, joka on tarkoitettu sekä tallityöntekijöille, hoitajille että satunnaisille vuokraajille ja rapsuttajille.

Rouhilaisilta toivotaan aktiivisuutta silloin kun se heille parhaiten sopii. Mitään stressiä ei tallilla käynnistä pidä ottaa eikä sen haluta missään nimissä tuntuvan pakkopullalta. Jonkinmoista elonmerkkiä olisi kuitenkin mukava nähdä ainakin kerran puolessa vuodessa.


Tähtimerkki toimii hoitajilla sekä tallityöntekijöillä eräänlaisena aktiivisuusmerkintänä, joka näkyy aktiivisuutena siinä missä hoitotarinakin. Tähden saa, kun on osallistuttu tallin omaan tai ulkopuoliseen (esim. tarina) tapahtumaan. Aina viidennen merkin kerättyään on tiedossa yllätys.

Ohjeistusta tallilaisen tehtävissä ja toimissa sekä hyviä käytöstapoja on aina noudatettava.

 

Virtuaalitalli // a sim-game stable
Grafiikka: Ritva's Gallery