Tallin info // Hevoset ja ponit // Toimisto // Etusivu


 

Virallinen nimi: Golden Coin RH
Kutsumanimi: Kalle
Rotu: Puoliverinen (tilasto)
Synt. 8.5.2009, 4v. (reaali)
Säkäkorkeus: 170cm
Skp: Ori

Omistaja: Anne R.,
Rouhimäen hevostila
Kasvattaja: Rouhimäen hevostila
Koulutustaso: Helppo C


Hoito-ohjeet
Loimitus: kovin kylmällä, tuulisella tai
sateisella säällä sisälle.
Tarhaus: Valtterin kanssa.

Sukutaulu
i. Stadium II (fwb)
e. Elowyn (pv)


Kallea hoitaa Krisse

Nimensä mukaisesti tämä kaveri onkin oikea kultainen kolikko kauniilla rautiaan värityksellään ja mukavan ylhäisellä säkäkorkeudellaan. Aikaisemmat oriin mielialat vaihtelivat alati uneliaasta mekastavaksi, mutta on nyt vuoden sisällä näyttänyt rauhoittuvan - ja rauhoittuu luultavammin lisää tulevan ruunauksen jälkeen. Hoitotilanteissa Kalle on miettiväinen ja pärjää hyvin omissa oloissaan. Ihminen selässään ori on rento ja reagoi herkästi apuihin. Kalle sopii ei-niin-kokeneenkin ratsastajan alle, kunhan ratsastajalla on selkeät perusavut hallussa, ja hän käyttää niitä tarpeellisen hellästi. Toki kokeneemman ratsastajan voi aina pyytää mukaan, ja Anne tulee aina mielellään opastamaan maneesin reunalle. Erityisesti Kalle nauttii rannassa kahlaamisesta ja ylipäätään vesilammikoiden kanssa pelleilystä. Se tulee myös parhaiten toimeen ikätoverinsa Valtterin kanssa - ja voi tallikissa Murusenkin joskus löytää Kallen selästä torkkumasta.

Tallivihko
(Lyhyet päiväkirjamerkinnät ovat tallikirjassa, Kallen mainintojen hakuapuna voit käyttää toimintoa Ctrl + F)

15.07.2009 Pätkä varsapäivyristä
Golden Coin on korvat hörössä kaikkea uutta ja ihmeellistä turvallisen välimatkan päästä tutkiva pitkäjalkainen varsan ilmestys. Ori piilottelee usein turvallisen emänsä takana ja silloin kun sitä vähiten odottaa, varsa hyökkää pahaa aavistamattoman vesilätäkön kimppuun. Kalleksi kutsuttu rautias potkii vettä minkä ehtii ja kipaisee äkkiä takaisin emän hännän alle kurkkimaan.

Ujomman puoleinen varsa on kiltti ja pinkaisee heti emän luokse, kun käsky kuuluu. Kalle on oikein mukavaa maastoseuraa, hän kun ei lähde emän viereltä muualle vaeltelemaan. Varsa on hirmuisen kiinnostunut kissastamme Murusesta ja seuraisi kissaa varmasti tavallista kauemmaksi. Murusta ei tosin laitumen oikopolkuja tutkiessa pahemmin kiinnosta utelias hevosvarsa.

Kalle jää luultavasti tallille asumaan ja tulee koulutuksen sekä ruunauksen jälkeen tuntikäyttöön. Saa nähdä kuinka  kultainen tästä pienokaisesta kouliutuu.

Hevosen kuva © Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu Jasmin K.


Virtuaalihevonen // a sim-game horse
Grafiikka: Ritva's Gallery