Tallin info // Hevoset ja ponit // Toimisto // Etusivu

Hevostilan tallipihan keskipiste on punainen, jo hieman iäkäs, tallirakennus. Päätallissa on seitsemän tilavaa karsinaa, jotka ovat kooltaan 3x3 metriä, ja yksi karsina on 12m². Kaikki karsinat sisältävät perustavarat eli vesiautomaatin, rehukipon ja suolakiven. Heinät tarjoillaan heinäverkoista ja kuivikkeina käytetään puruja. Karsinan ovesta näkee hevosen tarvittavat tiedot. Päätallin karsinoista vain kuusi on täysiaikaisessa käytössä, kaksi on varattu vieraileville ratsuille. Vuoden 2009 alussa valmistui ylätalli, jossa on kuusi karsinaa sekä satulahuone. Perussisustus on sama kuin päätallissa. Tallien karsinoiden ovet sekä ulko-ovet ovat liukuovia, vaikka pohjapiirrustuksista saattaakin saada toisen kuvan. Tallipihaa suojelevat tallikoira Milla ja tallikissa Murunen.

Päätallista löytyvät myös toimisto, pesukarsina, rehuvarasto, satulahuone ja tallihuone. Satulahuoneen oven vieressä oleva seinä on pyhitetty ilmoitustaululle, jota kannattaa aina silloin tällöin vilkaista. Tallin takana sijaitsevat puruvarasto ja lantala. Ylätallin ulkopuolella on myös vesiletku sekä harjauspuomi.

Tallihuoneessa kävijät voivat viettää aikaansa lehtiä lueskellen ja eväitään syöden. Jääkaappiin saa laittaa omia eväitä, kunhan muistaa laittaa niihin jonkinlaisen nimilapun. Näin vältytään syömästä toisten herkkuja. Mikro on samoin vapaassa käytössä ja astioita löytyy kaapeista pesualtaan yläpuolelta. Jos kuusipaikkainen pöytä käy ahtaaksi, voi siirtyä pehmeälle sohvalle.
Tallilla on hiekkapohjainen kenttä ja monipuoliset maastot. 20x60 metrin kokoinen kenttä on valaistu sekä hyvin aidattu, ja estevarasto on aivan kentän vieressä. Kylän yhteinen maneesi valmistui vuoden 2007 alussa. Maneesille on matkaa noin 200m-400m riippuen siitä meneekö hiekkateitä vai polkuja pitkin. Maneesi omaa katsomon sekä pienen kahvion. Katsomoon kävijät ovat aina tervetulleita seuraamaan ratsastusta, mutta turhaa mekastusta on tietenkin vältettävä. Kahvio on auki aina kisojen ynnä muiden tapahtumien yhteydessä. Maneesi ja sen vieressä oleva kenttä (30x70m) ovat kummatkin kylän hevosväen vapaassa käytössä.

Tallin maastoreitit on merkitty hevoskylteillä ja ovat ainakin osittain valaistut. On kapeita ja leveitä polkuja, ylä- ja alamäkiä, peltoja, maastoesteitä ja pieni järvi, joka sopii hyvin hevosten uittamiseen. Tallilta lainataan mielellään heijastimia ja heijastinliiviä jos pimeä on päässyt yllättämään. Maastossa ratsastaessa pitää olla aina tarkkaavainen ja autojen seassa täytyy noudattaa liikennesääntöjä. Rouhimäessä on seitsemän hyvin aidattua tilavaa tarhaa ja jokaiseen niistä mahtuu ainakin kolme hevosta. Laitumia on kaksi ja niissä on juomakaukalot useammalle hevoselle. Koko tallin alue on aidattu, sillä irrallaan olevat hevoset eivät ole meilläkään täysin ennenkuulumattomia.

Rouhimäellä on oma kooltaan kodikas majatalo, tai mökki, kummaksi asumusta kukin halajaa kutsua. Se on tallillaisten käytössä, kunhan jäljet siivotaan. Mökissä on kaksi kerrosta; keittiö, olohuone, kylpyhuone ja kolme makuuhuonetta. Vaatimattomaksi tönöä voi kainostelematta kutsua, mutta se on mainio paikka, kun haluaa karata yksin tai ystävien kanssa pakoon arkea. Mökki sijaitsee järven lähettyvillä ja sen vierestä löytyy aitaus ratsuille katoksen kera. Annelle tulee aina ilmoittaa yöpymisistä mökissä: hän varaa matkaajille hevosten tarpeelliset murkinat, tai saattaa jopa poiketa auton kanssa viemään hevosille enemmän tykötarpeita.

 


 

:: Henkilökunta
Tallin omistaja: Anne
Anne Rouhela on kolmekymppinen, positiivinen ja hymyileväinen hevosnainen. Häntä voi reippaasti kysyä mukaan maastoretkelle tai kahvittelemaan tallihuoneeseen - toimistosta hänet useimmiten löytää. Tallilla auttelee satunnaisesti myös aviomies Markus. Yhdessä pari asustaa tallin pihapiirissä olevassa puisessa omakotitalossa.

Tallityöntekijänä tallissa ahertaa Tiina. Hiljaisuudestaan huolimatta tämä reipas persoona on aina valmis hyppäämään kurittomankin ratsun selkään ja tarttumaan talikon varteen päivästä ja säästä riippumatta. 24-vuotiaan nuoren naisen näkee tallilla usein huppari ja ratsastushousut asunaan, mustat hiukset sotkuisesti kiinni. Tiina auttaa tallilla perusaskareissa ja lähtee mielellään seuraksi maastoon.

Alec toimii toisena tallityöntekijänä. Rämäpäinen 21-vuotias poika rakastaa vallattomien hevosten kanssa työskentelemistä. Hän asui kymmenen vuotta Amerikassa äitinsä kanssa, kunnes muutti takaisin synnyinsijoilleen. Nuori mies työskenteli ulkomailla laukkatilalla, suurimmaksi osaksi orien seurassa. Hän pitää erityisesti orien kanssa pelleilystä ja suhtautuukin siksi hieman välinpitämättömästi ruuniin.

Tuomisen Päivi on tallin virallinen valmentaja. Suorasanainen nainen marssii tallissa yleensä vain valmennuspäivinä. Yleensä Anne on pyörittänyt satunnaisia ratsastustunteja, joten Päivin hommaksi on vakiintunut valmennuksista huolehtiminen. Valmentajattaren valvovan katseen alla ratsastaessa hiki virtaa, oli kyseessä sitten sydäntalvi tai kesähelle. Kaikki kunnon koulurääkkiä kaipaavat ratsastajat kehotetaan siis suuntaamaan Päivin puheille.


 :: Päiväjärjestys

 06:45  Talli aukeaa, aamuruokien jako (ulkopuolisille talli aukeaa klo 9.00)
 08:00  Hevosten tarhaus
 12:30  Päiväruokinnan aika
 19:30  Kaikki hevoset sisällä
 20:15  Iltaruokien jako (ulkopuolisten aika lähteä)
 21:00  Talli suljetaan, iltatallin tekijä ajaa hoitajat koteihinsa nukkumaan.

 

Päätallin karsinajärjestys:
1. Mallaiy
2. Minty Mist
3. V.T Mirella
4. Ratina
5. Elowyn
6. Mustafa BRN

Ylätallin karsinajärjestys:
1. Stadium II
2. Kullan Mieletön Sihinä
3. Golden Coin RH
4. Delusion SIN
5. Rouhimäen Valio
6. Kuuramaan Valdemar

     → Päätallin pohjapiirrustus
     → Ylätallin pohjapiirrustus

 

Päiväjärjestyksen muutokset:

KESÄKAUSI
- Laidunkaudella hevoset ovat ympäri vuorokauden ulkona, ellei sää vaadi ottamaan sisälle.
- Ulkopuolisilla ei ole asiaa laitumelle ilman lupaa.
- Rehut jaetaan laitumella (mikäli tulee ongelmia, voi hevosen ottaa harjapuomin luo syömään).
- Aukioloajat pysyvät samoina.
- Hevosten liikutus ajoittuu ruokintojen välille. Hellepäivinä kannattaa ajoittaa ratsastus aamuun tai iltaan, jolloin ei ole liian kuuma.

TALVIKAUSI
- Hevoset tarhailevat mahdollisimman paljon päivällä, sen verran kuin sää sallii.
- Ruokintojen ajan sisällä. Päiväruokinnan voi hoitaa ulkona kiinnittämällä ruokakipon tarhan aitaan. Tässä tilanteessa tarkkailtava että hitaammin syövä tarhakaveri saa oman ruokansa syötyä rauhassa.
- Asianmukaiset loimitukset.
- Liikutukset ajoitetaan ruokintojen välille, joten klo 8.00 voi aikaisimmillaan lähteä hoitohevosta ratsastamaan. 


Jokaisella hevosella on omat nimikoidut harjapakit harjoineen.
Pidetäänhän hevosen omat harjat järjestyksessä ja omilla paikoillaan, näin ei muiden tarvitse käyttää turhaan aikaa tavaroiden etsimiseen. Tarvittaessa kannattaa kysyä.

Lainaraippoja sekä heijastinliivejä on sekä ylätallin että päätallin satulahuoneissa. Annelta voi kysyä lisää jos ovat päässeet loppumaan. Heijastimellisia ratsastusloimia ja jalkasuojia on myös tarvittaessa joka ratsukolle.

 


Virtuaalitalli // a sim-game stable
Grafiikka: Ritva's Gallery & Kuvat: Anne