Tallin info // Hevoset ja ponit // Toimisto // Etusivu


 

(8.2.2016..) Voi kauran jyvänen sentään.. eihän tallin toimistossa saa edes raapustella rauhassa, kun jotain jo sattuu. Olisihan se nyt kummaa jos juuri sillä hetkellä, kun on ajatellut istuvansa vihdoinkin alas kahvikupin kanssa tietokoneen eteen, että sen tekstin saisi oikeasti kirjoitettua ilman, että allekirjoittanutta tarvitaan ja kahvikin jäähtyy siinä samalla. No, tässä sitä ollaan, ehkä se hevospähkinäkin saadaan kirjoitettua ilman uutta keskeytystä (kyseisestä keskeytyksestä voivat halukkaat lukaista lisää tallikirjan puolelta). Ja sitten itse aiheeseen:

Tallin varmajalkaisen suomenhevosen roolia ylläpitää Mirella, tamma, jolta löytyy sekä reiluutta että pitkää pinnaa. Tämä hevosrouva on oiva valinta maastoiluun sekä rentoihin koulukiemuroihin. Kunnioitettavan 21 ikävuoden ei kannata antaa hämätä, sillä vuodet eivät tämän tamman mieltä paina.


Tästä onkin hyvä jatkaa Mirellan jälkikasvuun, itsenäiseen Rouhimäen Valioon, jota myös Viljoksi kutsutaan. Viljo on komean Osiirin Aukustin poikia, ja on jo kuusi vuotta vanha - ei mikään hiljainen poikanen enää. Oripojalta löytyy niin ulkonäköä kuin persoonaakin, ja jos kokenut ratsastaja kaipaa hieman haastetta nuoresta suomalaisesta ratsusta, on Viljo oikea hevonen tehtävään.

Viljo ei kuitenkaan ole tallin ainoa nuori asukki, sillä naapurikarsinassa asustaa kohta seitsemän vuotias Kuuramaan Valdemar. Tämä mustanpuhuva suomenhevosori on tulta ja tappuraa aitauksessa, mutta tyyneyden esikuva tilanteissa, joissa toimitaan ihmisen kanssa. Tiedä sitten mistä käytöstavat on opittu, ehkäpä varsana tammamammojen topakassa huomassa. Ratsastaessa Valtteri ei kuitenkaan laiska ole, ei sitten ollenkaan, ja se tulisuus tulee esiin varsinkin esteradalla.

Valtterin ikätoveri on tallin oma kasvatti Golden Coin, eli Kalle. Nimensä mukaisesti tämä kaveri onkin oikea kultainen kolikko kauniilla rautiaan värityksellään ja mukavan ylhäisellä säkäkorkeudellaan. Aikaisemmin oriin mielialat vaihtelivat alati uneliaasta mekastavaksi, mutta ori on nyt vuoden sisällä näyttänyt rauhoittuvan. Ihminen selässään oriista tulee miettivä ja se reagoi herkästi apuihin. Kalle sopii ei-niin-kokeneenkin ratsastajan alle kunhan ratsastajalla on selkeät perusavut hallussa, ja hän käyttää niitä tarpeeksi hellästi.

Siro ja kaunis tammamammamme Elowyn on kiltti sekä rauhallinen - useimpina päivinä. Mustalta rouvalta saattaa joskus saada tervehdykseksi luimistelevat korvat, mutta tällainen väärällä jalalle herääminen on puoliveriselle harvinaista. Raipan tapaista ei saa liian lähellä hevosta heilutella, sillä tamma ei saanut sitä hellä kätistä kasvatusta, jonka nuori varsa ansaitsisi. On ihme, että Ellasta muuntui silti kaikinpuolin käsiteltävä ja nöyrä tamma.

Stadium II - tuo Annen ensimmäinen ostos kunnon kilparatsuksi, päiväunien musta ori. Stadi oli kaikin puolin täydellinen hankinta silloin monia vuosia sitten, ori on nimittäin ollut käytökseltään aina vähintäänkin mallikas ja miellyttävä. Kisakalenterista ei ehkä ole muodostunut sellaista kuin haaveissa oli, mutta tämä johtuu enemmänkin omistajasta kuin ratsusta.

Jatkuu:
Miksu,

Simo,

Malla,

Minni,

Ratina,

Taavo


Virtuaalitalli // a sim-game stable
Grafiikka: Ritva's Gallery, Kuvan © EVR